Stockholmshus 37 Riksbyggen Bostadsrättsförening

Nyhet från senaste Vi och Vårt hus

Kom och klä granarna på söndag!

Efter positiva svar från medlemmarna står nu fina julgranar på stor- och lillgården - men de ser ännu lite nakna ut. På söndag den 10:e december från kl. 11 pyntas de av alla i föreningen som vill komma förbi och hänga upp en julgranskula eller två. Häng med! Styrelsen bjuder på glögg, pepparkakor och julmusik.

Ny städfirma och ny service för tvättstugor

Ett av de vanligaste önskemålen vi får är att förbättra städningen i trapphusen, och att tvättmaskinerna ska fungera ordentligt. Styrelsen har nu upphandlat en ny städfirma och ett nytt serviceföretag för tvättstugorna från årsskiftet, och hoppas att vi kan få en bättre städning av våra gemensamma utrymmen och mer välfungerande tvättstugor framöver. Städfirman inleder också med en rejäl storstädning. Eftersom detta kommer att öka driftkostnaderna tar vi gärna emot observationer på om uppgraderingarna medför en förbättring 2024.

 Budgetmöte och avgiftshöjning 2024

För att säkerställa att föreningen fortsatt har en god ekonomi i balans har styrelsen i budgetmötet 2023-11-27 beslutat om en avgiftsjustering från och med februari 2024 enligt följande:

”Årsavgift kapital” behålls oförändrad

”Värmeavgift” höjs med 12%

”Årsavgift” höjs med 5%

Faktorer som inflation och tomträttsavgäld (fortsatt ökning till 2025) har påverkat beslutet. För en lägenhet på 70kvm innebär det en höjning på 225 Kr/mån, se exempel:

 Avgift 2024

Ljus: tänk på brandrisken

Många tänder levande ljus i advent. Det blir trevligt och mysigt. Men tänk på att
släcka ljusen när ni går ut! Se fler tips om brandsäkerhet på vår hemsida:
https://stockholmshus37.se/site/index.php/brandsakerhet

Trevligt Advent 
önskar styrelsen

 

Upp