Stockholmshus 37 Riksbyggen Bostadsrättsförening

Ordning & reda

Sammanfattning av föreningens ordningsregler

Rent & fint

Hjälp oss hålla rent och fint i och runt huset. Det är inget stort besvär att lägga papper, fimpar, snus och tuggummi på rätt ställe men det har stor betydelse för att det ska se trevligt ut. Trivseln ökar genom att alla hjälper till att hålla ordning och rent i våra gemensamma utrymmen.

Ordning

I återvinningsrummen och på hemsidan under "Avfall"  finns anvisningar om var du kan lägga vad. Det är inte tillåtet att parkera motorcyklar och dylikt på gårdarna, i portikerna eller inne i fastigheten.

Barnen

Lär barnen vikten av att skydda och vårda våra gemensamma utrymmen och låt dem inte leka i entréer, trapphus, förrådsutrymmen och tvättstugor.

Husdjur och småfåglar

Det är inte tillåtet att mata småfåglar eftersom det lockar råttor och andra skadedjur till vår fastighet. Hundar ska hållas kopplade inom föreningens område. Inga husdjur får vistas på barnens lekplatser. De får inte rastas på gårdarna eller i portikerna.

Säkerhet

Låt aldrig entréporten stå öppen, se till att porten går i lås och släpp inte in okända genom dörren eller via porttelefonen. Håll lämpligen dörren till lägenheten låst även då du är hemma. Skaffa gärna sjutillhållarlås för att försvåra inbrott.  Håll lägenhetsförrådet låst med ett kraftigt lås. Se exempel i Vi och vårt hus nr 2 2015.

Kontrollera regelbundet att lägenhetens brandvarnare fungerar.  Ställ inga föremål utanför lägenheten, i trapphusen, i entréer, i portiker eller andra utrymningsvägar, det är otillåtet enligt brandföreskrifterna. 

Rök inte i våra gemensamma utrymmen (trapphus, hiss, tvättstuga, entré etc).

Häng eventuella blomlådor på insidan av balkongräcket. 

Endast elgrill är tillåten på balkonger. Alla andra grillar med kol, gasol, eller annat öppen eld grill är förbjudna inomhus eller på balkonger. 

Visa hänsyn till grannar

Det ska vara tyst i huset efter kl 22. Undvik att t ex tappa upp badvatten, spela hög musik, dammsuga, uppträda högljutt i trapphuset eller på annat sätt störa dina grannar på sena kvällar och nätter. 

Informera dina grannar i förväg om du ska fest genom att sätta upp en lapp i porten.

Gör detta även när du ska renovera med störande ljud. Tider för störande arbeten begränsas till kl. 8 till17 vardagar och kl.10 till 17 på helger.

Kontrollera att tvättmaskin/torktumlare inte står för nära väggen eller avloppsröret för att undvika att vibrationer sprids i huset.

Upp